טיולי ם פרטיים ברחבי ישראל לבודדים VIP וקבוצות עם אילן שחורי

ספרים חדשים בנושא א"י

גלריית סרטים

גלריית תמונות

פורומים

לוח אירועים

ארכיון ניוז-לטר שבועי

העולם שלי - מאמרים וכתבות על אטרקציות עולמיות

מאמרים וכתבות תיירותיות

15 14 9 10 13 11 8 7 5 6 4 3 2






עמוד הבית ארכיון ניוזלטר - תיור ישראלי ניוז-לטר 38 - חיים ויצמן: מדינאי, מדען ופוליטיקאי - אז מדוע נעלמה מורשתו?

ניוז-לטר 38 - חיים ויצמן: מדינאי, מדען ופוליטיקאי - אז מדוע נעלמה מורשתו?

יום חמישי 8 בנובמבר 2012 - כג בחשון תשע"ג  ניוזלטר מס' 38
בין רחובות למוטאל - הצצה לבית הולדתו בבלרוס ובית מגוריו במכון ויצמן, של ד"ר חיים ויצמן, מנהיג ציוני ונשיא המדינה הראשון, שדמותו נשתכחה לאורך השנים וגם עדות מכנס לזכרו

באיזה שהוא מקום קיימת התחושה, כי חיים ויצמן, נשיאה הראשון של מדינת ישראל, שביום שישי הקרוב (ה-9 בנובמבר), ימלאו 60 שנה לפטירתו, לא זכה עדיין, למקומו האמיתי בפנתיאון המנהיגות הארץ-ישראלית וראשית ימי המדינה ,ומורשתו למעשה אינה קיימת.

בשני אתרי ביקור חשובים, באחוזתו הפרטית בישראל במכון ויצמן, ובבלרוס בית ילדותו בעיר  מוטאל, מונצחים אומנם חייו, במסכת מוזאלית מרשימה, אך המבקרים במקומות אלה לא רבים. פרטים על הסיורים בשני אתרים אלה בהמשך.


חיים ויצמן, מדינאי, מדען ופוליטיקאי. האיש שעמד מאחורי הקמת האוניברסיטה העברית בירושלים מחד ומכון ויצמן מאידך. מי שהיה מעורב בקבלת הצהרת
בלפור ולימים נשיא הקונגרס הציוני, הוקדש לו השבוע כנס מיוחד ב"מכון לחקר
הציונות וישראל" ע"ש חיים ויצמן, באוניברסיטת תל-אביב. 

בכנס בו התנהלו 4 מושבים, אותם ארגנו ד"ר מאיר חזן וד"ר אורי כהן, השתתפו מיטב החוקרים האקדמיים העוסקים בהיסטוריה הציונית וכתבו או כותבים בימים אלה על פרקים שונים בחייו של וויצמן. בין היתר היו אלה פרופ' מוטי גולני, העוסק בימים אלה בכתיבת ביוגרפיה חדשה על ויצמן, הציג אחדים ממצאיו, פרופ' אבייתר פריזל, לשעבר גנז המדינה שכתב בעבר גם הוא ביוגרפיה על הנשיא הראשון ודיבר על מאבק ויצמן – ברנדייס בראיה היסטורית. פרופ' אביבה חלמיש מהאוניברסיטה הפתוחה הציגה נתונים ממחקרה המעניין והעתיד להתפרסם בקרוב על יחסו הדו ערכי של ויצמן לעלייה ולעולים.  פרופ' דני גוטוויין מאוניברסיטת חיפה שדיבר על המדיניות האימפריאלית הבריטית והצהרת בלפור, הציג פרטים ממחקריו ובין היתר ביטל כמה מהמיתוסים המקובלים סביב מתן הצהרת בלפור. לדידו של דני גוטוויין , האיש שאחראי יותר מכל למתן הצהרת בלפור היה אדמונד דה-רוטשילד ("הנדיב הידוע")  ולאו דווקא ויצמן עצמו.

לפני שלוש שנים, במסגרת סיור עיתונאים בבלרוס, נזדמן לכותב שורות אלו, לבקר בבית הולדתו של חיים ויצמן ולהכין על כך כתבה לתוכנית "רואים עולם"
בערוץ הראשון. 

לצפייה בכתבה לחצו כאן:
http://www.mytour-il.co.il/gallery3.asp?gallery3_parent=34
 


במרחק שלוש שעות נסיעה ממינסק, בירתה של בלרוס, שחלק נכבד מהן מתבצע על שביל חולי וצר, ניצבת העיירה הציורית מוטאל, שבה נולד בשנת 1874 נשיא ההסתדרות הציונית ונשיאה הראשון של מדינת ישראל, חיים ויצמן.

 מוטאל היא עיירה במחוז ברסט השוכנת על נהר יסלדה, באזור ביצות פריפייט, כ־30 קילומטרים ממערב לעיר פינסק. עד לנפילת האימפריה הרוסית בשנת 1917 נכללה העיירה בתחום המושב, והשתייכה לפרובינציית קוברין שבמחוז הורדנה. בין מלחמות העולם השתייכה העיירה לפולין.

בסוף המאה ה־19 היה רוב יהודי מוחלט במוטאל, והיידיש הייתה אחת מארבעת השפות הרשמיות של עיירה זו, בדומה לכל איזורי בלרוס. בספרו האוטוביוגרפי ״מסה ומעש״ מתאר ויצמן את העיירה: ״עיירת מולדתי מוטול ישבה - ואולי עודנה יושבת - על שפת נחל בחבל הביצות הגדול התופס חלק גדול של מחוז מינסק ומחוזות סמוכים שברוסיה הלבנה; ארץ מישור, פתוחה, עגומה וחדגונית, אבל כמות שהיא בנהרותיה, יעריה ואגמיה, אין היא נטולת ציוריות... במרחב שמסביב, במאות ערים ועיירות, חיו יהודים כדרך שהיו לפני דורות רבים, איים מפוזרים בים של גויים״.

בשנת 1937 נמנו במוטאל 4297 תושבים, מהם 1534 יהודים. בעת השואה, בשנת 1942, נרצחו יהודי מוטאל, ובזה בא הקץ על קיומה של מוטאל כעיירה יהודית.


באותו סוף השבוע שבו ביקרנו במוטאל, התקיים יריד תבואה של כפריי האיזור, מעין חג שבועות מקומי. למרבה הפלא, הלהקות המקומיות הרבו לשיר שירים ביידיש, בהם למשל צ'יריבים צ'יריבום. 

העובדה שחיים ויצמן, נשיאה הראשון של מדינת ישראל, נולד בקרבם, היא מקור גאווה לא קטן לבני קהילה זו, שהפכו את הצריף שבו נולד וגדל ויצמן למוזיאון יהדות עם תערוכה על פרקי חייו של ויצמן, שולחן מאכלים יהודי ועוד. המעניין הוא שמי שרכש את בית ויצמן לשעבר, טיפח אותו והפך אותו למוזיאון, הוא גוי המקורב לנשיא בלרוס לוקשנקו.

עוד על מוטאל וגם על אתריה היהודים האחרים של בלרוס, שחלקם עברו מהעולם במלחמת העולם השנייה, ניתן לקרוא בכתבה מיוחדת שפרסם כותב שורות אלו במגזין"ארץ וטבע" לפני כשנה.

לקריאת הכתבה כולה יש ללחוץ על הלינק הזה:
http://www.mytour-il.co.il/files/my-world/blarus-ishchori7.pdf


אך לא צריך להרחיק עד בלרוס כדי לצפות בפרקים מחייו של חיים ויצמן.

אחד המקומות המיוחדים, שמבליטים את תרומתו של ויצמן להיסטוריה הציונית ולהקמת מדינת ישראל, הוא מוזיאון חיים ויצמן, בבית ורה וחיים ויצמן שהוקם ב-1936 ברחובות, בשטח מכון ויצמן, וכיום אחד המקומות המומלצים לביקור וסיור. 

הבית המפואר והמיוחד הזה, שטובל בגינה מפוארת, חצר הכוללת גם את אחוזת קברם של בני הזוג ויצמן ואפילו מציגה גם את  המגונית הנשיאותית, תוכנן בידי האדריכל היהודי הנודע, אריך מנדלסון (1953-1887), שעזב את גרמניה עם עליית הנאצים לשלטון. מנדלסון, אדריכל יהודי בעל שם עולמי,  נחשב לאחד מענקי הארכיטקטורה המודרנית .

בית ויצמן היה עבודתו הראשונה של מנדלסון בארץ-ישראל, מאוחר יותר בנה מנדלסון כמה מבנים נוספים בהם גם למשפחת שוקן. הבית שבנה מנדלסון לד"ר ויצמן  נבנה כבית מודרני, הבנוי על גבעה המשקיפה על שפלת החוף במערב ועל הרי יהודה במזרח. מנדלסון הגדיר בשעתו את הבית כ"בית ייצוגי למי שעומד על במת ההיסטוריה". בתכנון נעשה מאמץ מיוחד להתאים את המבנה לצורכיהם של בני הזוג, למקום הפיסי, לתרבות ולאקלים. כפי שאמרו עליו: "זהו בית מודרני, אצילי, בעל הרמוניה מושלמת עם סביבתו. תואם להפליא את תכליתו. מביע
הבעה שלמה את נפש בעליו, כמוהם זהו נכס לאומי". בפי העם כונה הבית: "הארמון". הוא בלט בממדיו הגדולים ובסגנונו הייחודי.

במרכז הבית ניצב חדר המדרגות המעוצב כמעין מגדל הצופה למרחוק. למרגלותיו שלושה מלבנים - שניים דומים במבנם ובגודלם מהווים את הספרייה וחדר האירוח; המלבן המרכזי הוא חיצוני, ובו הבריכה המוקפת בחצר פנימית, אשר מקורה בשורת עמודים התומכים את הגג. מהחדרים נפתחות דלתות רבות לעבר החצר הפנימית והבריכה. בקירות החיצוניים קבועים חלונות עגולים גבוהים המזכירים ספינה, אשר מאפשרים לאור לחדור פנימה ברכות ומונעים מהחום לחדור פנימה. קירות הבית עבים במיוחד ובנויים מספר שכבות: לבנים, שעם, נסורת וטיח לצורך בידוד.

עם היבחרו של ד"ר ויצמן לנשיא המדינה הפך הבית למשכן הרשמי של נשיא ישראל. לאחר מותו עבר משכן הנשיא לירושלים. בני הזוג תרמו את האחוזה, את הבית ואת תכולתו למדינת ישראל, במטרה לשמר את מורשתו של הנשיא הראשון. שיפוץ ראשון בוצע בבית בשנת 1978, והוא נפתח כמוזיאון לקהל הרחב. בשנת 1999 בוצעו בבית, באוסף ובאחוזה, שימור ושיחזור שהחזירו להם את אופיים כפי שהיה בתקופה שבה חיו בני הזוג ויצמן. שיפוץ זה בוצע בתיכנון ובפיקוח של האדריכל הלל שוקן.


הבאים לבקר במקום, זוכים בראשית הסיור בסרטון קצר, "מלך ללא מלכות", המתאר את חייו ופועלו של חיים ויצמן. הוא מוקרן באולם שנבנה בשנת 1978 כמשרדי "יד חיים ויצמן". הסיור בבית כולל את קומת הכניסה (אולם הכניסה, חדר אוכל, ספריה, חדר האורחים, אזור המטבח) ו הקומות העליונות (חדרי שינה וחדרי רחצה). במלתחה בכניסה הקדמית מוצגת כיום תערוכה על בני משפחת וייצמן, על הפעילות הציבורית של ד"ר ורה ויצמן, ועל בנם של ורה וחיים ויצמן, מיכאל, שנהרג במהלך שירותו כטייס במלחמת העולם השנייה. במקום מוצגים גם כמה חפצים אישיים של ד"ר חיים וייצמן.

האחוזה בכללותה, כוללת גנים מרהיבים המשתרעים על 44 דונם. המבנה הפיסי של הגן תוכנן על-ידי אדריכל הבית, אריך מנדלסון. להבדיל מהקווים הישרים של הבית, כל שבילי הגן מעוגלים במטרה לגרום למטייל בגן "ללכת לאיבוד". יוצא דופן הוא השביל המוביל אל קברם המשותף של בני הזוג ויצמן, שנסלל לאחר מותו של הנשיא. את תכנון הצמחייה ביצע אדריכל הגנים משה אורן, חבר קיבוץ יגור. הצמחייה מגוונת וכוללת מינים רבים של צמחי ארץ-ישראל (הדרים, זיתים, תאנים, אלונים), וכן צמחים טרופיים מגן צמחי האיקלום על שם ד"ר ורבורג (מנגו, אפרסמון, ועוד), וביניהם שיחים, מדשאות ופרחים.

ד"ר חיים ויצמן ביקש להיקבר בגן האחוזה למרגלות ביתו, והמצבה על קברו עוצבה על-פי דגם מצבת החיילים הבריטים הנעדרים באנגליה. בנם של בני הזוג ויצמן, מיכאל, היה טייס בחיל האוויר המלכותי הבריטי במלחמת העולם השנייה. מטוסו נפל לים בשנת 1942. שמו חקוק על המצבה באנגלית. על פי בקשת ורה ויצמן. מצבת הנשיא נעשתה על פי אותו הדגם, ועיצב אותה הפסל משה ציפר. במרכז המצבה חקוק סמל מכון ויצמן למדע (עץ החיים), שעיצב אריך מנדלסון על-פי הזמנת ד"ר ויצמן.

בחצר ביתו של ויצמן, פינה נוספת מרתקת. בשנת 1950 העניק הנרי פורד השני מתנה לד"ר חיים ויצמן: מכונית פורד לינקולן קוסמופוליטן מלכותית, אחת מתוך סדרת ייצור שכללה 18 מכוניות מסוג זה, ואשר יוצרו על-פי מיפרט מיוחד שתוכנן בשביל נשיא ארה"ב. אך בפועל היו רק  שתי מכוניות אחד לנשיא ארה"ב והשני לנשיא הישראלי.
 
המכונית שימשה כרכב השרד הרשמי של נשיא המדינה, ולאחר מותו של ויצמן, בשנת 1952, הוצבה לתצוגה בבית ויצמן. עם הזמן ועקב פגעי מזג האוויר התבלתה המכונית וזוהרה הועם. חברת "דלק מוטורס", היבואנית והמפיצה של פורד ולינקולן בישראל, לקחה על עצמה, יחד עם "פורד מוטור קומפני", את מלאכת שיפוץ המכונית ושימורה. המלאכה ארכה 13 חודשים, ובסיומם הוחזרה המכונית לישראל והוצגה בתערוכת הרכב הבין-לאומית שהתקיימה בשנת 2001 בתל-אביב.

כך, שאם הביקור בעיר הולדתו מוטאל בבלרוס, של ד"ר חיים ויצמן  דורש קצת מאמץ וטיסה ארוכה, הרי בית מגוריו ברחובות, ממש קרוב לבית. בימים אלה מקום, בהחלט שווה  ביקור, גם כדי להיזכר במנהיג " שקצת" נעלם בתודעה הלאומית.



הסברי תמונות:

1. התמונה העליונה:  בית מגוריו של חיים ויצמן במכון ויצמן ברחובות.  בפינה מימין האדריכל אריך מנדלסון.

2. כרזת עיריית ת"א, מ-1 במרס 1949, בעת הביקור הראשון של הנשיא הראשון בעיר העברית הראשונה

3. דיוקן של ד"ר חיים ויצמן המוצג בביתו ברחובות.

4. מהלך הכנס לציון 60 שנה לפטירתו של ויצמן שהתקיים ביום רביעי השבוע באוניברסיטת ת"א.

5. עדותו של חיים ויצמן ב-1946, בפני הוועדה האנגלו-אמריקאית

6-7. שלט הכניסה לעיר הולדותו של ויצמן במוטאל שבבלרוס.  תשומת לב לכיתוב ביידיש בשלט הרשמי. למטה בית הולדתו של ויצמן בעיר, שהפך למוזיאון לזכרו.

8-9. תוכניתו המקורית של אריך מנדלסון לתכנון "ארמון" ויצמן, ודיוקן מנדלסון. למטה מראות מתוך הבית.

10.   המכונית המלכותית: פורד לינקולן קוסמופוליטן 


FacebookShare

לשיתוף ניוזלטר זה בעמוד הפייסבוק אנא לחצו על הלוגו המצורף

ומה בהמשך הניוזלטר....

בהמשך הניוזלטר ניתן   להנות  גם ממידע רב בתחומי תולדות ארץ ישראל, כנסים חדשים, ספרים, סיורים ועוד 
 
 במהלך סוף השבוע הקרוב  8-9 בנובמבר אני מתכנן מספר סיורים כמו סיור טעמים, ריחות ואנשים בכרם התימנים, בנווה צדק והמושבה האמריקאית טמפלרית ביפו, וכמובן שכונת עג'מי. יש להירשם מראש  באתר . 

לעמוד  ההרשמה לכל הסיורים, ניתן ללחוץ על הלינק הזה: 
http://www.mytelaviv.co.il/tours_all.asp 


אתר תל אביב שלי המחודש עלה לאוויר - לחצו על הבאנר

Ilan,  חדש...חדש..חדש.. 
מהערב, עלה לאוויר אתר תל אביב שלי המחודש. הכל על תולדות תל-אביב. כנסו לראות והביעו את דעתכם. מאילן שחורי 


  
FacebookShare 



מאמר חדש על תולדות ועדת השמות בעיריית תל אביב מאת אילן שחורי

Ilan, בימים אלה יצאה לאור חוברת חדשה של המגזין "ארץ וטבע" העוסק בסוגיות בתולדות א"י.

במגזין זה התפרסם  הפעם מאמר שלי על תולדות ועדת השמות בעיריית תל אביב.

לקריאת המאמר המלא - יש ללחוץ על השורה הזו 

אשמח לשמוע את חוות דעתכם

FacebookShare



"מבטים מן השוליים" כנס לכבודה של פרופ' דבי ברנשטיין עם פרישתה לגימלאות - 28.11 באוניברסיטת ת"א

הכנס יתקיים ב יום רביעי, ה-28 בנובמבר, באוניברסיטת תל אביב, בבנין נפתלי, בשעה 14.00.
הכנס, תחת הכותרת, "מבטים מן השוליים", הוא הזדמנות חשובה להיוודע הן לעבודתה יוצאת הדופן של דבי על תקופת המנדט והן להיסטוריה ולתיאוריה של "מבט מן השוליים"



קטע קצר מ"ערב טוב ישראל" עם אילן שחורי ובו המלצות למסלולי סיור לתקופת סוף הקיץ וראשית הסתיו

Ilan, לפני ימים אחדים, השתתפתי בתכנית בערוץ הראשון בטלוויזיה "ערב טוב ישראל" ובו הבאתי צילומים שלי מצפון הארץ ומספר המלצות למסלולי סיורים בתקופת החגים. 

לצפייה בשידור עליכם ללחוץ על הלינק הזה 



ריקי הראל משוחחת ברשת א עם אילן שחורי על טיולי סוכות 2 באוקטובר 2012

הראיון  הרדיופוני שנמשך כשעה, היה  בתוכניתה  של ריקי הראל ברשת א', ביום 2 באוקטובר בשעה  11:00. 

להקשבה לכל הראיון יש ללחוץ על הלינק הזה:





סקירון - חדש על המדף: סקירה ראשונית של ספרים ומחקרים בנושא תולדות ארץ ישראל וידיעת הארץ

חמש דקות מהצימר / אמנון גופר
הוצאת "עם עובד" והסופר ומורה הדרך אמנון גופר חברו יחדיו ובימים אלה הוציאו לאור ספרון אלבומי  חביב  בשם "חמש דקות מהצימר", חופשה אחת ו-80 טיולים בלתי נשכחים באזור הצפון. עיתוי מושלם לימים של  תחילת סוף העונה החמה, בואכה חגי תשרי והקרירות הצפונית הנעימה. שמו של הספר מרמז על הכלול בו. 

 ב-192 עמודים, עם צילומים יפים מעשה ידיה של הצלמת עדי אלדר, מביא אמנון גופר את הקורא אל 80 הצעות למסלולי טיולים הסמוכים לצימרים ובתי הארחה בצפון. טיולי, שלי עדות מחברו קצרים ונטולי מאמץ  "כאן ממש קרוב על יד הכביש, בקצה חורשה או במורד הוואדי. לא יותר מחמש דקות נסיעה ועוד קטע הליכה וכבר נגעתם".
לעמוד באתר תיור ישראלי - המרחיב על הספר החדש חמש דקות מהצימר - יש ללחוץ כאן:  ›
כל ההתחלות / מרדכי נאור
הסופר וחוקר תולדות ארץ ישראל, ד"ר מרדכי נאור עשה זאת שוב. בימים אלה, מצטרף ספר חדש לרשימה הארוכה של למעלה מ 130 ספרים, רובם בנושאי ארץ-ישראל והעם היהודי,  שכתב וערך ד"ר מדרכי נאור.
הפעם, לקראת ראש השנה תשע"ג, החליט מוטקה נאור לעסוק בהתחלות החדשות בארץ ישראל המתחדשת מאז היציאה מחומות ירשלים במחצית המאה ה-19.  ספרו " כל ההתחלות – 120 התחלות ישראליות: בחברה, בצבא, בכלכלה ובתרבות, שיצא לאור הוצאת "מודן", הוא במתכונת אלבומית ומתפרש על פני  220 עמודים המודפסים ,בכרומו נאה וצילומים היסטוריים וכרזות נוסטלגיות המעוררות געגועים לעבר.
לעמוד באתר תיור ישראלי - המרחיב על הספר החדש כל ההתחלות - יש ללחוץ כאן:  ›

פרויקט אתרי מורשת - מעכשיו חדשות ועדכונים מדי יום באתר תיור ישראלי

ממשלת ישראל מצויה בעיצומו של פרוייקט פיתוח ושימור אתרי המורשת בישראל. החלטת הממשלה קבעה כי יש לשקם ולהעצים תשתיות מורשת לאומית, באמצעות השקעה ממשלתית בשיקום ושימור נכסים מוחשיים ובלתי מוחשיים, המביאים לידי ביטוי את המורשת הלאומית של עם ישראל בארצו. 
לפרוייקט אתרי מורשת באתר תיור ישראלי לחצו כאן:  ›
המשך הטור הימני....
אנו באתר "תיור ישראלי" החלטנו לעקוב מקרוב אחרי פרוייקט חשוב זה ונביא מידי פעם עידכונים. באתר נפתח איזור מיוחד למידע בנושא פרוייקט המורשת, בכלל זאת חוברת מיוחדת שהוכנה על ידי מזכיר הממשלה, עו"ד צבי האוזר המרכז את הפרויקט.
לפרוייקט אתרי מורשת באתר תיור ישראלי לחצו כאן:  ›

Ilan 

פתחתי בפייסבוק עמוד מיוחד לתיירות ישראלית, מידע היסטורי סיורים ועוד  בשם תיור ישראלי, אשמח עם תכנסו ותצטרפו על ידי עשיית LIKE


http://www.facebook.com/MyTourIl


אנא תעבירו מיל זה גם לחבריכם ואשמח לראותכם בסיורים. כדאי לדעת שאני מקיים במהלך השבוע סיורים פרטיים, לבודדים וקבוצות בעברית ואנגלית. לישראלים ותיירים. על הסיורים הללו ניתן לראות בקליפ הנ"ל

http://www.youtube.com/watch?v=ZQKj4lhfmwQ

אני מאחל לכם סוף שבוע נעים ומקווה לראותכם בסיורים

מהדורה חדשה (אוגוסט) של "חדשות בעתיקות" - מדורו של ד"ר צביקה צוק

מחסן תבואה מלכותי התגלה בגן לאומי תל חצור 14 קנקני תבואה ענקיים מסוף תקופת הברוזה המאוחרת נחשפו בחפירות בתל חצור. "אנו נוגעים בקטע קטן
בגופו של פיל". כך הגדיר פרופ' בן תור את התגלית בהתכוונו למחסן של הארמון הגדול שרובו ככולו עדיין מחכה לאת החופרים.

הצינור בחניון גבעתי, גן לאומי סביב חומות ירושלים לרוב הממצא הקדום
מושך את תשומת ליבנו ואנו מתעלמים המימצא העכשווי. דווקא בחפירת הענק של חניון גבעתי בה. המיקוד הוא על התקופות הקלאסיות, לא פסחו החופרים על מימצא מימי המנדט ובעזרת האינטרנט חשפו את החברה. הבריטית שייצרה את צינור הניקוז הגדול בעל גלזורה חומה.

מצודה עלומה נחשפה בחורבת ערש בגן לאומי הרי יהודה עד כמה יכול להיות הסקר מהימן זו שאלה שתמיד נשאלת על ידי הסוקר או מי שקורא את המחקר. והנה ניתנה הזדמנות. בידי עמיחי מזר ועידו וכטל לבדוק את המצודה שהוגדרה כ'ישראלית'. האמנם? מה נתגלה ומה ההקשר ההיסטורי?

מצגת קבורה עם דמות המת נמצאה בגן לאומי סוסיתא משולבת בתוך קיר מאוחר יותר, נתגלתה מצבת קבורה הנושאת תבליט בדמותו של המת. עוד תגליות בעונת החפירות ה 13. של אוניברסיטת חיפה בסוסיתא: המזבלה העירונית, הבריכה בבית המרחץ ותגלית שיכולה לשנות את ההיסטוריוגרפיה של האזור.

הר גריזים גן לאומי חדש לאחרונה נפתח לביקורים גן לאומי חדש הר גריזים. עשר שנים היה האתר סגור ובלתי מבוקר ועתה הוא נגיש די בקלות. מצב הבטחון הנוכחי באזור מאפשר הגעה נוחה מצומת תפוח. במקום עיר הלניסטית גדולה ומרשימה שנבנתה על גבי אתרהמקודש לשומרונים.

לקריאת גליון חודש אוגוסט כולו יש ללחוץ על הלינק הזה 

חדשות וידיעות מתחומי תולדות א"י וידיעת הארץ: אירועים, כנסים, ימי עיון ומידע רב

באתר תיור ישראלי,  מופצים מדי יום חדשות בנושאי תולדות ארץ ישראל, ידיעת הארץ וסיורים מומלצים. אנא לחצו על הלינק הבא למבחר החדשות שפורסמו השבוע.

לקריאת לקט מהחדשות ניתן ללחוץ על הקישור הבא:

בחפירות שערכה לאחרונה רשות העתיקות ב'עינות ניסנית' שבשוליים המערביים של עמק יזרעאל לקראת הרחבת צומת היוגב (כביש 66) ע"י החברה הלאומית לדרכים, נחשפה באר נדירה מן התקופה הניאוליתית. הארכיאולוגים מעריכים כי הבאר נבנתה לפני כ-8,500 שנה. במהלך
החפירות נחשפו בעומק הבאר שרידי עצמות של אישה כבת 19, ושל גבר, שהיה מבוגר יותר. כיצד הגיעו אלה לתוך הבאר? האם היתה זו תאונה - או אולי רצח? נכון לעכשיו, התשובה לשאלה היא בגדר תעלומה. 



לקריאת לקט מהחדשות ניתן ללחוץ על הקישור הבא:

סיורים בהדרכת אילן שחורי - תל אביב שלי לסוף השבוע הקרוב - בכפוף למספר הנרשמים.... באתר תל אביב שלי מופיעה רשימה מפורטת של הסיורים גם לתקופת סוכות

הסודות הכמוסים של הכרם - טעמים וריחות בכרם התימנים - יום שישי ה-9 בנובמבר בשעה 10:00 בבוקר

סיור חד פעמי המשלב את הסודות הכמוסים בכרם התימנים, סיור של ריחות וטעמים. סיור ססגוני של ריחות וטעמים בשכונה הציורים כרם התימניים בתל-אביב שהוקמה  כשכונת קרטונים ופחונים כ-30 שנה  לפני  הקמת אחוזת בית. 

לצפייה בסיור מצולם, אנא לחץ בלינק הבא:
 
http://www.youtube.com/watch?v=jUk8VmrD0_8 

אנו נכיר במהלך הסיור את הפינות הקטנות והמיוחדות בשוק ססגוני ומיוחד זה. הסיור בכרם יהיה בעקבות הבתים נמוכי הקומה, הפאות המסתלסלות השמלות הרקומות, הצעד הקליל וניחוח הפיתות הנאפות.  בין היתרנטעם  לחוח וביצה אצל נחמה.
 

נשמע על המוכתר  הראשון של הכרם משה לוי ונחום ועל הדפוס המיוחד שהקים, דפוס מל"ן, על מלכת אסתר הראשונה. נבקר בבית הצדפים, בפינות הנסתרות ובכלל נלמד על תרומתם הגדולה של התימניים לבניין הארץ, תרבותה והמאכלים שלה, מימי כפר השילוח, משה יבניאלי ובית המוטור בכינרת.
 

סיור טעמים שהוא חגיגה לא רק לחובבי הקולינריה. את הסיור יקיים, חוקר ת"א אילן שחורי,  עלות הסיור 90 שקלים (כולל הטעימות)  ונפגשים ביום שישי בבוקר  ה-9 בנובמבר - בשעה 10:00 בצהריים  בכניסה לרח' נחלת בניימין.  הסיור יתקיים בתנאי מוקדם של השתתפות עשרה אנשים.
 
הרשמה באתר תל אביב שלי  או על ידי לחיצה בלינק הבא:
http://www.mytelaviv.co.il/tour_page.asp?topic_id=390


מלחמת שלוש ברוקח: סיפורה של אחוזת ביית ונווה צדק - שבת ה-10 בנובמבר בשעה 10:00 בבוקר

סיור המציג את הסיבות שהביאו להקמת אחוזת בית, מקום מגורי התושבים הראשונים לצד סיפורה של נווה צדק ומלחמת 150 השנה בין משפחות שלוש ורוקח. מקום הפגישה לסיור, מתחת מגדל שלום ליד חנות גולף בשעה 10:00, מחיר 85 שקלים למשתתף, וכן ניתן להירשם בלינק הבא:
http://www.mytelaviv.co.il/tour_page.asp?topic_id=384

נפלאות שכונת עג'מי ביפו. האמת על השכונה והשקרים של הסרט
יום שבת 10 בנובמבר בשעה 16:00 - סיור מפתיע בשכונת עג'מי היפואית, בין נצרות וציונות, שכלל לא דומה לסרט שקלקל את הדימוי לשכונה. הרשמה מראש חובה. מחיר 85 שקלים למשתתף. נפגשים ברחבת השעון ביפו.
לפרטים והרשמה לסיור נפלאות שכונת עג'מי יש ללחוץ על הלינק הזה  ›
אמריקה בתל-אביב - סיור מיוחד במושבה האמריקאית טמפלרית בין יפו לת"א. היכן שהכל התחיל
יום שבת 10 בנובמבר בשעה 12:30 - מקום פגישה - רחוב אילת פינת רחוב ניצנה, מול מסעדת נלו. הדרמה מאחורי הקמת המושבה האמריקאית שהפכה למושבה הטמפלרית. על הברון יוסטינוב (בתמונה)  ועל מלון ירושלים, הרשמה מראש חובה 85 שקל, (פגישה אילת פינת ניצנה)  
לפרטים והרשמה לסיור אמריקה בתל אביב יש ללחוץ על הלינק הזה  ›

בקרוב אתר תל אביב שלי המחודש My Tel Aviv

מחכה לראתכם בסיורים ולכל שאלה ניתן לפנות אלי. בברכה מאילן שחורי            052-7747748      

היו היה פעם.....

Ilan, תמונה היסטורית נדירה:    לציון 60 שנה לפטירתו של ד"ר חיים ויצמן נשיא המדינה הראשון. תמונה של הנשיא ורעייתו בעת ביקור ראשון בקרייה  בתל-אביב - ספטמבר 1948

כרזה, מודעה או גלויה זו ורבות אחרות, תצלומים נדירים וחדשים. מידע תיירותי, היסטורי, ארכיאולוגי רב. חדשות מתחומי התיירות ועוד הרבה הפתעות. הכל באתר התיירות החדש. 
תיור ישראלי בכתובת:

http://www.mytour-il.co.il
 

FacebookShare

לשיתוף ניוזלטר זה בעמוד הפייסבוק אנא לחצו על הלוגו המצורף


Ilan  FacebookShare 

להתראות בניוזלטר הבא...







תגובות
אין תגובות למאמר    להוספת תגובה


  חזור למעלה  חזור למעלה  




For english click here


חדשות

כל החדשות


המלצה לספר חדש

 ספר כפול:

רדיו חזק

וימי התום / מרדכי נאור

 

 

ראה הרחבה על הספר

בלחיצה על לינק זה



המצלת השבוע לטיול

מתחם שרונה החדש – סיור ראשוני באטרקציה המיוחדת

סיור מיוחד במתחם שרונה הטמפלרי, בקרייה בת"א, הנפתח בקרוב מחדש לקהל

 

לחץ להגדלה

 להרחבה ולהרשמה לסיור לחצו כאן

 

 



טיולים

כל הטיולים


<< נובמבר, 2024 >>
א ב ג ד ה ו ז
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
             
כל האירועים


צור קשר


קישורים שימושים
עמוד תיור ישראלי בפייסבוק - הצטרף ע"י עשיית LIKE
לוח אירועים וחדשות של המועצה לשימור מבנים ואתרי התיישבות
אתר הטיולים והמידע - תל אביב שלי
פרש - האתר להיסטוריה וידיעת הארץ
לוח המראות ונחיתות און ליין
מגילות ים המלח - תצוגה דיגיטלית
מאמרים בנושא תולדות ארץ ישראל שהופיעו בכתבי העת קתדרה ועת-מול
מגילות ים המלח - המיזם הדיגיטלי
הכוחות הבריטיים בא"י בתקופת המנדט
מפת קרבות מלחמת העצמאות
כל הקישורים



פורומים פופולארים
חוות דעת ועצות של מטיילים
פורום מורי דרך מייעצים
מעולמם של בתי המלון
טיפים והמלצות מתיירות חו"ל
ספרי תולדות ארץ ישראל - יד שנייה - מכירה - החלפה
כל הפורומים


כניסת לקוחות
משתמש:
סיסמא:
שכחתי סיסמא


הצטרפות לרשימת תפוצה


אתר תיור ישראלי, My Tour-Il, מביא לגולשים מקרב הציבור הרחב, מבחר  גדול של חדשות והצעות לסיורים ברחבי ישראל, לצד כתבות, מאמרים ואלפי תמונות וסרטים.
עמוד הבית  |  שאלות ותשובות  |  קישורים  |  סרטונים  |  חדשות  |  הוסף למועדפים  |  צור קשר  |  מפת האתר  |  מאמרים בנושאי תיירות ברחבי א"י  |  העולם שלי - כתבות מרחבי העולם

2011 © כל הזכויות שמורות MyTour