טיולי ם פרטיים ברחבי ישראל לבודדים VIP וקבוצות עם אילן שחורי

ספרים חדשים בנושא א"י

גלריית סרטים

גלריית תמונות

פורומים

לוח אירועים

ארכיון ניוז-לטר שבועי

העולם שלי - מאמרים וכתבות על אטרקציות עולמיות

מאמרים וכתבות תיירותיות

15 14 9 10 13 11 8 7 5 6 4 3 2






עמוד הבית ארכיון ניוזלטר - תיור ישראלי ניוז-לטר מספר 37 - 1.11.2012 - המחלוקת המתחדשת בעניין גן מאיר

ניוז-לטר מספר 37 - 1.11.2012 - המחלוקת המתחדשת בעניין גן מאיר


יום חמישי 1 בנובמבר 2012 - טז בחשון תשע"ג  ניוזלטר מס' 37
מדוע סירב דיזנגוף לקבל במתנה את גן מאיר ואיזה רצח חרץ את גורלו של הגן לפני 60 שנה . מחלוקת שהתחדשה

 בשבועות האחרונים שב ועולה שמו של גן מאיר בתל-אביב סביב מחלוקת בנוגע לפיתוחו. לאחר שבעבר  נמנעה ברגע האחרון יוזמה של ראש עיריית תל אביב לשעבר שלמה להט, לחפור חניון מתחת לגן ולבטל למעשה את הגן המקורי, הרי הפעם הסיפור חוזר על עצמו במתכונת שונה.

הפעם יוזמת העירייה, את ריצוף השבילים בגן, תוך וויתור על שבילי הכורכר המקוריים שהיו שנים כה רבות סמלו המובהק של הגן. גן מאיר, אחת מפינות החמד של ת"א,  הוא כיום איזור ירוק בן 32 דונמים  בלב העיר, מקום שנעים לטייל ולבלות
בו ,תמיד מלא בתינוקות וקשישים. ב-70 השנה לקיומו של גן וותיק זה הוא ידע עליות
ומורדות וגם את אחת הטרגדיות  האכזריות והגדולות שידעה ת"א ומדינת ישראל בשנה הראשונה לקיומה.



על הקמתו של גן מאיר החליטה מועצת עיריית   ת"א ב 1931 כמחווה לראש העירייה מאיר דיזנגוף.  כמתנה מיוחדת במלאת לו 70 שנה. אך הסתייגויות של 
דיזנגוף עצמו מצורת תכנון הגן  שנעשתה כתחרות בן אדריכלים, הביאו לדחיית פתיחתו  במשך שנים רבות. דיזנגוף גם שלח מכתב לעירייה שהוא עצמו עמד בראשה והודיע כי הוא מוותר על הגן.  

זה קרה לאחר שראש העירייה לא
 קיבלת את תוצאות התחרות לתכנון הגן, המקום הפך לביצה וב"הארץ" כתבו, שדיזנגוף ביקש לקבל גן מאיר וקיבל את ביצת מאיר.

רק 8 שנים אחר פטירת דיזנגוף, ב-10 במרס 1944, שהיה יום הולדתו ה-80 של דיזנגוף,  נפתח גן מאיר לציבור בעיצובו של הגנן הראשי של העירייה אז, אברהם קרוואן (אביו של האמן דני קרוואן).


עד מהרה הפך גן מאיר למוקד איזור הבילויים של ילדי תל אביב וגם אתר התבודדות לילי של זוגות אוהבים. טקסי נטיעת השתילים של ילדי הגנים בט"ו בשבט וחגיגות הביכורים של ילדי בית הספר פארו אותו. 

בסופי השבוע הרבו תושבי העיר להגיע לגן, עת הוצבה במקום תזמורת ריקודים ססגונית. ביום כ"ט בנובמבר, יום הכרזת המדינה על ידי  העצרת הכללית  של האו"ם היה גן מאיר מוקד של חגיגות, ואלפים מתושבי העיר שחגגו קודם לכן ברחבה מול קולנוע מוגרבי הגיעו לגן להמשך החגיגות עד האור הראשון של הבוקר.

אולם החגיגות בגן נפסקו באחת מיד לאחר הקמת המדינה.  בלילה שבין ה21 ל-22 באוגוסט 1949, באחת לפנות בוקר,  בילו על אחד הספסלים בגן, זוג אוהבים. שני צעירים, דניאל פקטורי ונעמי שטיין.  השניים היו אחים למחצה, בני אותו אב, שהתוודעו אחד לשני רק שלושה שבועות קודם לכן, וזו הייתה פגישתם הראשונה.

לזוג האוהבים המתחבקים ניגש לפתע  סוטה מין שנהג להסתובב בגן בשם דוד יעקובוביץ'. מדובר היה באיש מוזר, יווני נוצרי מקפריסין, שהגיע לארץ ישראל במסגרת הצבא הבריטי, הציג עצמו כיהודי, אימץ בהתאם את שמו היהודי ונשא לאשה צעירה יהודיה.   עד מהרה הפך לסוטה מין שנהג לתקוף זוגות המתבודדים בגן, להניס את הגבר במכות מקל ולבצע מעשה אונס באשה.


יעקובוביץ הכה בחוזקה במקל בראשם של בני הזוג, פגע אנושות בגבר (שנפטר לאחר יום)  ואנס את הבחורה תוך כדי מאבק עימה. דוד יעקובוביץ' הועמד למשפט רצח וב-23 בנובמבר 1950 מצא בית המשפט המחוזי את יעקובוביץ אשם ברצח דניאל פקטורי, למרות שהאמין לדבריו כי לא התכוון להרוג את דניאל פקטורי אלא רק לסלקו לבל יפריע למעשה האונס, וגזר עליו עונש מוות. אולם העונש לא בוצע.

יעקובוביץ' ערער  לבית המשפט העליון וביוני 1952 שונה גזר דינו להריגה והוטלו עליו 15 שנות מאסר.  לאחר עשר שנים ב אוגוסט 1959 שוחרר יעקובוביץ'
מכלאו, אך שנה לאחר מכן נעצר ונכלא שוב על פריצה לבית. יעקובוביץ' ישב עוד מספר שנים בכלא ולאחר מכן עזב את הארץ. מהלך משפט הרצח זכה לכותרות ענק בעיתונות של ראשית המדינה. מדובר היה באחד ממעשי הרצח האכזריים הראשונים. 

במהלך המשפט שעורר התעניינות ציבורית גדולה, הסתבר כי שני הצעירים הנאהבים היו אח ואחות חורגים (לאותו אב). עיתון "העולם הזה"  שהחל לצאת באותה תקופה הרבה לפרסם את פרטי המשפט  בפרשה סנסציונית גדולה,  שקיבלה הבלטה בעמודים הראשונים והאחורים של העיתון.


הפרשה שזעזעה את תושבי ישראל ובראש ובראשונה את תושבי תל אביב הביאה לנטישה המונית של גן מאיר. אף אמא לא הרשתה לילדיה לבלות בגן. בשעות חשיכה נסגר הגן לגמרי .

אט אט החלו להתרכז בו  במשך השנים טיפוסים שליליים, כמו מכורים לסמים, זונות,  עברייני מין ועוד. גן מאיר גם הוזנח מבחינת הטיפול שבו וניראה היה כי ימי הפאר של המקום הלכו וחלפו.

רק בראשית שנות ה-80, כשלושים שנה אחר הרצח המזעזע,  זכה גן מאיר לתקומה מחודשת לאחר שראש עיריית ת"א באותם ימים שלמה להט, לקח את שיקום גן מאיר כפרויקט אישי שלו, ממנו אנו נהנים בבטחה עד היום.



לקראת חנוכתו של גן מאיר בתל אביב, ולציון 80 שנה להולדתו של מאיר דיזנגוף, הפיקה עיריית תל אביב חוברת זיכרון מיוחדת, הנדירה כיום. 

לצפייה בחוברת אנא לחצו על הלינק הזה:
 


הסברי תמונות:

1. התמונה העליונה: ישראל רוקח, ראש העירייה ויורשו של דיזנגוף במעמד חנוכת גן מאיר ב-10 למרס 1944

2. גן מאיר סמוך לחנוכתו.

3. מכתבו של מאיר דיזנגוף על וויתור גם מאיר.

4. הכרזה לתחרות על תכנון גן מאיר

6-5. התוכנית שנבחרה  לבסוף לביצוע גן מאיר והתוכנית הישנה שזכתה בפרס ולא בוצעה

7. הגן בסוף שנות ה-40. מוקד שמחה לילדים ולהורים.
 


FacebookShare

לשיתוף ניוזלטר זה בעמוד הפייסבוק אנא לחצו על הלוגו המצורף

ומה בהמשך הניוזלטר....

בהמשך הניוזלטר ניתן   להנות  גם ממידע רב בתחומי תולדות ארץ ישראל, כנסים חדשים, ספרים, סיורים ועוד 
 
 במהלך סוף השבוע הקרוב  2-3 בנובמבר אני מתכנן מספר סיורים כמו סיור טעמים, ריחות ואנשים בכרם התימנים, בנווה צדק והמושבה האמריקאית טמפלרית ביפו, וכמובן שכונת עג'מי. יש להירשם מראש  באתר . 

לעמוד  ההרשמה לכל הסיורים, ניתן ללחוץ על הלינק הזה: 
http://www.mytelaviv.co.il/tours_all.asp 


אתר תל אביב שלי המחודש עלה לאוויר - לחצו על הבאנר

Ilan,  חדש...חדש..חדש.. 
מהערב, עלה לאוויר אתר תל אביב שלי המחודש. הכל על תולדות תל-אביב. כנסו לראות והביעו את דעתכם. מאילן שחורי 


  
FacebookShare 



מאמר חדש על תולדות ועדת השמות בעיריית תל אביב מאת אילן שחורי

Ilan, בימים אלה יצאה לאור חוברת חדשה של המגזין "ארץ וטבע" העוסק בסוגיות בתולדות א"י.

במגזין זה התפרסם  הפעם מאמר שלי על תולדות ועדת השמות בעיריית תל אביב.

לקריאת המאמר המלא - יש ללחוץ על השורה הזו 

אשמח לשמוע את חוות דעתכם

FacebookShare



כנס: ויצמן: מדינאי, מדען ופוליטיקאי - במלאת 60 שנה לפטירתו - 7.11 באוניברסיטת ת"א

הנכם מוזמנים לכנס ויצמן: 
מדינאי, מדען ופוליטיקאי 
במלאות 60 שנה לפטירתו ו50 שנה לייסוד המכון לחקר הציונות  באונ' תל - אביב 
הכנס יתקיים ביום ד' 7/11/2012 
בין השעות : 10:00-20:00 
במרכז למורשת היהדות ע"ש ציבליסטה 
בקמפוס אונ' תל - אביב 



אזכרה שנתית ויום עיון לצין 74 שנה לפוגרום ליל הבדולח

באודיטוריום יד ושם בירושלים, יתקיים ב-6 בנובמבר, אזכרה שנתית ויום עיון לציון 74 שנה לפוגרום ליל הבדולח. האירוע יחל ב 09:30 בבוקר ויסתיים ב 15:00. פרטים מלאים בהזמנה למעלה.
  



קטע קצר מ"ערב טוב ישראל" עם אילן שחורי ובו המלצות למסלולי סיור לתקופת סוף הקיץ וראשית הסתיו

Ilan, לפני ימים אחדים, השתתפתי בתכנית בערוץ הראשון בטלוויזיה "ערב טוב ישראל" ובו הבאתי צילומים שלי מצפון הארץ ומספר המלצות למסלולי סיורים בתקופת החגים. 

לצפייה בשידור עליכם ללחוץ על הלינק הזה 



ריקי הראל משוחחת ברשת א עם אילן שחורי על טיולי סוכות 2 באוקטובר 2012

הראיון  הרדיופוני שנמשך כשעה, היה  בתוכניתה  של ריקי הראל ברשת א', ביום 2 באוקטובר בשעה  11:00. 

להקשבה לכל הראיון יש ללחוץ על הלינק הזה:





סקירון - חדש על המדף: סקירה ראשונית של ספרים ומחקרים בנושא תולדות ארץ ישראל וידיעת הארץ

חמש דקות מהצימר / אמנון גופר
הוצאת "עם עובד" והסופר ומורה הדרך אמנון גופר חברו יחדיו ובימים אלה הוציאו לאור ספרון אלבומי  חביב  בשם "חמש דקות מהצימר", חופשה אחת ו-80 טיולים בלתי נשכחים באזור הצפון. עיתוי מושלם לימים של  תחילת סוף העונה החמה, בואכה חגי תשרי והקרירות הצפונית הנעימה. שמו של הספר מרמז על הכלול בו. 

 ב-192 עמודים, עם צילומים יפים מעשה ידיה של הצלמת עדי אלדר, מביא אמנון גופר את הקורא אל 80 הצעות למסלולי טיולים הסמוכים לצימרים ובתי הארחה בצפון. טיולי, שלי עדות מחברו קצרים ונטולי מאמץ  "כאן ממש קרוב על יד הכביש, בקצה חורשה או במורד הוואדי. לא יותר מחמש דקות נסיעה ועוד קטע הליכה וכבר נגעתם".
לעמוד באתר תיור ישראלי - המרחיב על הספר החדש חמש דקות מהצימר - יש ללחוץ כאן:  ›
כל ההתחלות / מרדכי נאור
הסופר וחוקר תולדות ארץ ישראל, ד"ר מרדכי נאור עשה זאת שוב. בימים אלה, מצטרף ספר חדש לרשימה הארוכה של למעלה מ 130 ספרים, רובם בנושאי ארץ-ישראל והעם היהודי,  שכתב וערך ד"ר מדרכי נאור.
הפעם, לקראת ראש השנה תשע"ג, החליט מוטקה נאור לעסוק בהתחלות החדשות בארץ ישראל המתחדשת מאז היציאה מחומות ירשלים במחצית המאה ה-19.  ספרו " כל ההתחלות – 120 התחלות ישראליות: בחברה, בצבא, בכלכלה ובתרבות, שיצא לאור הוצאת "מודן", הוא במתכונת אלבומית ומתפרש על פני  220 עמודים המודפסים ,בכרומו נאה וצילומים היסטוריים וכרזות נוסטלגיות המעוררות געגועים לעבר.
לעמוד באתר תיור ישראלי - המרחיב על הספר החדש כל ההתחלות - יש ללחוץ כאן:  ›

פרויקט אתרי מורשת - מעכשיו חדשות ועדכונים מדי יום באתר תיור ישראלי

ממשלת ישראל מצויה בעיצומו של פרוייקט פיתוח ושימור אתרי המורשת בישראל. החלטת הממשלה קבעה כי יש לשקם ולהעצים תשתיות מורשת לאומית, באמצעות השקעה ממשלתית בשיקום ושימור נכסים מוחשיים ובלתי מוחשיים, המביאים לידי ביטוי את המורשת הלאומית של עם ישראל בארצו. 
לפרוייקט אתרי מורשת באתר תיור ישראלי לחצו כאן:  ›
המשך הטור הימני....
אנו באתר "תיור ישראלי" החלטנו לעקוב מקרוב אחרי פרוייקט חשוב זה ונביא מידי פעם עידכונים. באתר נפתח איזור מיוחד למידע בנושא פרוייקט המורשת, בכלל זאת חוברת מיוחדת שהוכנה על ידי מזכיר הממשלה, עו"ד צבי האוזר המרכז את הפרויקט.
לפרוייקט אתרי מורשת באתר תיור ישראלי לחצו כאן:  ›

Ilan 

פתחתי בפייסבוק עמוד מיוחד לתיירות ישראלית, מידע היסטורי סיורים ועוד  בשם תיור ישראלי, אשמח עם תכנסו ותצטרפו על ידי עשיית LIKE


http://www.facebook.com/MyTourIl


אנא תעבירו מיל זה גם לחבריכם ואשמח לראותכם בסיורים. כדאי לדעת שאני מקיים במהלך השבוע סיורים פרטיים, לבודדים וקבוצות בעברית ואנגלית. לישראלים ותיירים. על הסיורים הללו ניתן לראות בקליפ הנ"ל

http://www.youtube.com/watch?v=ZQKj4lhfmwQ

אני מאחל לכם סוף שבוע נעים ומקווה לראותכם בסיורים

מהדורה חדשה (אוגוסט) של "חדשות בעתיקות" - מדורו של ד"ר צביקה צוק

מחסן תבואה מלכותי התגלה בגן לאומי תל חצור 14 קנקני תבואה ענקיים מסוף תקופת הברוזה המאוחרת נחשפו בחפירות בתל חצור. "אנו נוגעים בקטע קטן
בגופו של פיל". כך הגדיר פרופ' בן תור את התגלית בהתכוונו למחסן של הארמון הגדול שרובו ככולו עדיין מחכה לאת החופרים.

הצינור בחניון גבעתי, גן לאומי סביב חומות ירושלים לרוב הממצא הקדום
מושך את תשומת ליבנו ואנו מתעלמים המימצא העכשווי. דווקא בחפירת הענק של חניון גבעתי בה. המיקוד הוא על התקופות הקלאסיות, לא פסחו החופרים על מימצא מימי המנדט ובעזרת האינטרנט חשפו את החברה. הבריטית שייצרה את צינור הניקוז הגדול בעל גלזורה חומה.

מצודה עלומה נחשפה בחורבת ערש בגן לאומי הרי יהודה עד כמה יכול להיות הסקר מהימן זו שאלה שתמיד נשאלת על ידי הסוקר או מי שקורא את המחקר. והנה ניתנה הזדמנות. בידי עמיחי מזר ועידו וכטל לבדוק את המצודה שהוגדרה כ'ישראלית'. האמנם? מה נתגלה ומה ההקשר ההיסטורי?

מצגת קבורה עם דמות המת נמצאה בגן לאומי סוסיתא משולבת בתוך קיר מאוחר יותר, נתגלתה מצבת קבורה הנושאת תבליט בדמותו של המת. עוד תגליות בעונת החפירות ה 13. של אוניברסיטת חיפה בסוסיתא: המזבלה העירונית, הבריכה בבית המרחץ ותגלית שיכולה לשנות את ההיסטוריוגרפיה של האזור.

הר גריזים גן לאומי חדש לאחרונה נפתח לביקורים גן לאומי חדש הר גריזים. עשר שנים היה האתר סגור ובלתי מבוקר ועתה הוא נגיש די בקלות. מצב הבטחון הנוכחי באזור מאפשר הגעה נוחה מצומת תפוח. במקום עיר הלניסטית גדולה ומרשימה שנבנתה על גבי אתרהמקודש לשומרונים.

לקריאת גליון חודש אוגוסט כולו יש ללחוץ על הלינק הזה 

חדשות וידיעות מתחומי תולדות א"י וידיעת הארץ: אירועים, כנסים, ימי עיון ומידע רב

באתר תיור ישראלי,  מופצים מדי יום חדשות בנושאי תולדות ארץ ישראל, ידיעת הארץ וסיורים מומלצים. אנא לחצו על הלינק הבא למבחר החדשות שפורסמו השבוע.

לקריאת לקט מהחדשות ניתן ללחוץ על הקישור הבא:

שלל ממצאים פרה היסטוריים מרשימים נחשפים במהלך חפירות ארכיאולוגיות שמבצעת רשות העתיקות בשנה האחרונה, לקראת הרחבת כביש 79 מטעם החברה הלאומית לדרכים. החפירות מקיפות שטח רחב לאורך 800 מ', בשני צדי הכביש.   באתר עין ציפורי, שמשתרע מדרום למעין עין-ציפורי, מצויים שרידי יישובים פרי-היסטוריים מן התקופה הניאוליתית הקדם-קרמית (לפני כ-10,000 שנים) ועד לתקופת הברונזה הקדומה (לפני כ-5,000 שנים). 


לקריאת לקט מהחדשות ניתן ללחוץ על הקישור הבא:

סיורים בהדרכת אילן שחורי - תל אביב שלי לסוף השבוע הקרוב - בכפוף למספר הנרשמים.... באתר תל אביב שלי מופיעה רשימה מפורטת של הסיורים גם לתקופת סוכות

הסודות הכמוסים של הכרם - טעמים וריחות בכרם התימנים - יום שישי ה-2 בנובמבר בשעה 10:00 בבוקר

סיור חד פעמי המשלב את הסודות הכמוסים בכרם התימנים, סיור של ריחות וטעמים. סיור ססגוני של ריחות וטעמים בשכונה הציורים כרם התימניים בתל-אביב שהוקמה  כשכונת קרטונים ופחונים כ-30 שנה  לפני  הקמת אחוזת בית. 

לצפייה בסיור מצולם, אנא לחץ בלינק הבא:
 
http://www.youtube.com/watch?v=jUk8VmrD0_8 

אנו נכיר במהלך הסיור את הפינות הקטנות והמיוחדות בשוק ססגוני ומיוחד זה. הסיור בכרם יהיה בעקבות הבתים נמוכי הקומה, הפאות המסתלסלות השמלות הרקומות, הצעד הקליל וניחוח הפיתות הנאפות.  בין היתרנטעם  לחוח וביצה אצל נחמה.
 

נשמע על המוכתר  הראשון של הכרם משה לוי ונחום ועל הדפוס המיוחד שהקים, דפוס מל"ן, על מלכת אסתר הראשונה. נבקר בבית הצדפים, בפינות הנסתרות ובכלל נלמד על תרומתם הגדולה של התימניים לבניין הארץ, תרבותה והמאכלים שלה, מימי כפר השילוח, משה יבניאלי ובית המוטור בכינרת.
 

סיור טעמים שהוא חגיגה לא רק לחובבי הקולינריה. את הסיור יקיים, חוקר ת"א אילן שחורי,  עלות הסיור 90 שקלים (כולל הטעימות)  ונפגשים ביום שישי בבוקר  ה-2 בנובמבר - בשעה 10:00 בצהריים  בכניסה לרח' נחלת בניימין.  הסיור יתקיים בתנאי מוקדם של השתתפות עשרה אנשים.
 
הרשמה באתר תל אביב שלי  או על ידי לחיצה בלינק הבא:
http://www.mytelaviv.co.il/tour_page.asp?topic_id=390


מלחמת שלוש ברוקח: סיפורה של אחוזת ביית ונווה צדק - שבת ה-3 בנובמבר בשעה 10:00 בבוקר

סיור המציג את הסיבות שהביאו להקמת אחוזת בית, מקום מגורי התושבים הראשונים לצד סיפורה של נווה צדק ומלחמת 150 השנה בין משפחות שלוש ורוקח. מקום הפגישה לסיור, מתחת מגדל שלום ליד חנות גולף בשעה 10:00, מחיר 85 שקלים למשתתף, וכן ניתן להירשם בלינק הבא:
http://www.mytelaviv.co.il/tour_page.asp?topic_id=384

נפלאות שכונת עג'מי ביפו. האמת על השכונה והשקרים של הסרט
יום שבת 3 בנובמבר בשעה 16:00 - סיור מפתיע בשכונת עג'מי היפואית, בין נצרות וציונות, שכלל לא דומה לסרט שקלקל את הדימוי לשכונה. הרשמה מראש חובה. מחיר 85 שקלים למשתתף. נפגשים ברחבת השעון ביפו.
לפרטים והרשמה לסיור נפלאות שכונת עג'מי יש ללחוץ על הלינק הזה  ›
אמריקה בתל-אביב - סיור מיוחד במושבה האמריקאית טמפלרית בין יפו לת"א. היכן שהכל התחיל
יום שבת 3 בנובמבר בשעה 12:30 - מקום פגישה - רחוב אילת פינת רחוב ניצנה, מול מסעדת נלו. הדרמה מאחורי הקמת המושבה האמריקאית שהפכה למושבה הטמפלרית. על הברון יוסטינוב (בתמונה)  ועל מלון ירושלים, הרשמה מראש חובה 85 שקל, (פגישה אילת פינת ניצנה)  
לפרטים והרשמה לסיור אמריקה בתל אביב יש ללחוץ על הלינק הזה  ›

בקרוב אתר תל אביב שלי המחודש My Tel Aviv

מחכה לראתכם בסיורים ולכל שאלה ניתן לפנות אלי. בברכה מאילן שחורי 052-7747748

היו היה פעם.....

Ilan, תמונה היסטורית נדירה:    לקראת יום הכרזת בלפור ב-2 בנומבר -  גלוייה צבעונית של יוזמי הקונגרס הציוני

כרזה, מודעה או גלויה זו ורבות אחרות, תצלומים נדירים וחדשים. מידע תיירותי, היסטורי, ארכיאולוגי רב. חדשות מתחומי התיירות ועוד הרבה הפתעות. הכל באתר התיירות החדש. 
תיור ישראלי בכתובת:

http://www.mytour-il.co.il
 

FacebookShare

לשיתוף ניוזלטר זה בעמוד הפייסבוק אנא לחצו על הלוגו המצורף


Ilan  FacebookShare 

להתראות בניוזלטר הבא...

תגובות
אין תגובות למאמר    להוספת תגובה


  חזור למעלה  חזור למעלה  




For english click here


חדשות

כל החדשות


המלצה לספר חדש

 ספר כפול:

רדיו חזק

וימי התום / מרדכי נאור

 

 

ראה הרחבה על הספר

בלחיצה על לינק זה



המצלת השבוע לטיול

מתחם שרונה החדש – סיור ראשוני באטרקציה המיוחדת

סיור מיוחד במתחם שרונה הטמפלרי, בקרייה בת"א, הנפתח בקרוב מחדש לקהל

 

לחץ להגדלה

 להרחבה ולהרשמה לסיור לחצו כאן

 

 



טיולים

כל הטיולים


<< נובמבר, 2024 >>
א ב ג ד ה ו ז
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
             
כל האירועים


צור קשר


קישורים שימושים
עמוד תיור ישראלי בפייסבוק - הצטרף ע"י עשיית LIKE
לוח אירועים וחדשות של המועצה לשימור מבנים ואתרי התיישבות
אתר הטיולים והמידע - תל אביב שלי
פרש - האתר להיסטוריה וידיעת הארץ
לוח המראות ונחיתות און ליין
מגילות ים המלח - תצוגה דיגיטלית
מאמרים בנושא תולדות ארץ ישראל שהופיעו בכתבי העת קתדרה ועת-מול
מגילות ים המלח - המיזם הדיגיטלי
הכוחות הבריטיים בא"י בתקופת המנדט
מפת קרבות מלחמת העצמאות
כל הקישורים



פורומים פופולארים
חוות דעת ועצות של מטיילים
פורום מורי דרך מייעצים
מעולמם של בתי המלון
טיפים והמלצות מתיירות חו"ל
ספרי תולדות ארץ ישראל - יד שנייה - מכירה - החלפה
כל הפורומים


כניסת לקוחות
משתמש:
סיסמא:
שכחתי סיסמא


הצטרפות לרשימת תפוצה


אתר תיור ישראלי, My Tour-Il, מביא לגולשים מקרב הציבור הרחב, מבחר  גדול של חדשות והצעות לסיורים ברחבי ישראל, לצד כתבות, מאמרים ואלפי תמונות וסרטים.
עמוד הבית  |  שאלות ותשובות  |  קישורים  |  סרטונים  |  חדשות  |  הוסף למועדפים  |  צור קשר  |  מפת האתר  |  מאמרים בנושאי תיירות ברחבי א"י  |  העולם שלי - כתבות מרחבי העולם

2011 © כל הזכויות שמורות MyTour